Oh Haarlemmermeer !

Oh, Haarlemmermeer !

Voorstelling over de geschiedenis van de Haarlemmermeer en haar inwoners

De geschiedenis van de Haarlemmermeer staat centraal in dit theatrale project, waarbij leerlingen onder begeleiding van docenten van de Kunstbrigade aan de slag gaan.

Onderwerpen als  'de strijd tegen het water, de inpoldering, het boerenbedrijf, het witte schooltje, de opkomst van Schiphol, de forten, de tweede wereldoorlog, de bollenkwekerij en de bloemenveiling worden met de leerlingen vorm gegeven in theatrale scènes. Uiteindelijk worden al deze scènes aan elkaar geregen tot een spannende en ontroerende voorstelling, met de hele school en voor publiek.

Tijdens het project kunnen de leerkrachten de thema's met hun klas verder uitdiepen aan de hand van de lesbrief die bij dit project hoort. Zo geven de leerlingen op kunstzinnige wijze vorm aan de geschiedenis die hen dagelijks omringt.

Leveringsvoorwaarden:

Per school maximaal 9 groepen en 250 leerlingen per voorstelling. Bij meer groepen meerdere voorstellingen op 1 dag of een extra voorstelling op een andere dag.

Bij afname per bouw: minimaal 3 groepen.

2 lessen per groep, generale + voorstelling

Kosten: