De Notenkraker

De Notenkraker

De Kunstbrigade op School i.s.m. de Nationale Balletacademie

 

De leerlingen studeren in twee repetities een dans in. Op de voorstellingsdag vormen al deze dansen samen het verhaal van De Notenkraker en danst de hele school voor de ouders deze prachtige, feestelijke voorstelling met als hoogtepunt een pas de deux door twee leerlingen van de Nationale Balletacademie.

 

Bijzondere samenwerking met De Nationale Balletacademie:

Leerlingen van de Nationale Balletacademie mogen bij hoge uitzondering bij ons komen optreden. Ze voeren een pas de deux uit De Notenkraker op in deze schoolvoorstelling waarin alle kinderen zelf ook dansen. De pas de deux uit de Notenkraker is van een betoverende schoonheid en voor de meeste kinderen waarschijnlijk hun allereerste kennismaking met de klassieke dans.

 

Planning:

In de twee weken voorafgaand aan de voorstelling studeren de dansdocenten van De Kunstbrigade op School met iedere groep een dans in. Daarbij houden we rekening met de belevingswereld en het niveau van de verschillende leeftijden. Duur van de repetities: 2x een uur per groep. Kleuters 2x 45 minuten. In de Sinterklaastijd speelt ons verhaal zich af op Sinterklaasavond. In de kersttijd speelt het verhaal zich af op Kerstavond. Zo kan de voorstelling een extra bijzondere en feestelijke viering van Sinterklaas of Kerst worden.

Op de voorstellingsdag: 15 minuten generale repetitie per groep in de voorstellingsruimte (gymzaal). Dan is het tijd voor de voorstelling, ouders komen binnen en de groepen dansen om beurten, iedereen kijkt naar elkaar. Als hoogtepunt de pas de deux van de dansers van de Nationale Balletacademie.

 

Omdat Notenkraker een traditionele voorstelling is voor rond de feestdagen spelen wij deze voorstelling vanaf de herfstvakantie tot aan de kerstvakantie met een maximum van 6 voorstellingen per jaar. Data In 2019:

Data: 5 nov. 12 nov. 19 nov. (Sinterklaas voorstellingen)

10 dec. 17 dec. 24 dec. (Kerstvoorstellingen)

 

Dansonderdelen:

Het Sinterklaasfeest / Kerstfeest, het gevecht tussen de muizen en de tinnen soldaten, de Arabische koffie, de Chinese thee, de Russische zuurstokken, de bloemendans,

de sneeuwvlokken en de pas de deux.

 

De school zorgt voor de beschikbaarheid van een gymzaal op de voorstellingsdag.

Geluidsinstallatie wordt, waar gewenst, door De Kunstbrigade meegenomen.

Huur geluidsinstallatie: € 50,-

 

Lesmateriaal:

De Kunstbrigade op school stelt digitaal lesmateriaal beschikbaar over De Notenkraker, het ballet en de muziek. Ook krijgen de leerlingen door middel van een filmpje een kijkje in het leven van de leerlingen van de Nationale Balletacademie en maken zij alvast kennis met de solisten die gaan optreden in hun eigen voorstelling.

 

€ 260,- per groep.

 

De Kunstbrigade op school © All Rights Reserved