De kleine Prins

Kleuters - 1 groep 45 minuten locatie: speellokaal meespeelvoorstelling/ workshop

De dans/ theaterdocent vertelt het verhaal en neemt de kinderen door middel van bewegings- en spelopdrachten mee op reis. Sluit aan op Thema van de kinderboekenweek. Gebaseerd op het beroemde boek Le Petit Prince van Saint- Exupery.

Het heelal, zorgdragen voor elkaar en de natuur, verschillen in karaktertrekken en emoties.

De verteller is verdwaald in de Sahara en ontmoet daar een buitenaardse prins. Het verhaal volgt de Kleine Prins naar zijn planeetje met drie vulkaantjes. Hij woont er alleen en heeft een roos. De prins zorgt heel goed voor de roos en doet alles om die te beschermen. Als de kleine prins nieuwsgierig wordt naar andere planeten ontdekt hij dat daar koningen wonen die allemaal heel verschillende eigenschappen hebben. Ook bezoekt hij planeet aarde.

“De kleine prins was teleurgesteld omdat er op aarde ook rozenstruiken waren. Hij dacht dat zijn roos de enige was. Dan vertelt een vosje hem dat zijn roos juist wél heel uniek en belangrijk is, omdat hij ervan houdt.”

Leveringsvoorwaarden:

Voor groepen 1 en 2

Per groep 1 les door vakdocent op school.

Afname door minimaal 2 groepen per school.

Kosten:

€85,- per workshop